Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

افزایش قیمت‌ها و گرانی در این مدت چنان بر مردم فشار آورده، که بسیاری مجبور شده اند حتی از تامین نیازهای ضروری خود بزنند.

با این حال، آنچه در این مدت بیش از حد مورد توجه تحلیلگران اقتصادی بوده افزایش قیمت دلار، سکه و خودرو بوده است. این در حالی است که فشار اقتصادی باعث کوچک شدن سفره مردم شده و در این مدت گروه گروه اعضای طبقه متوسط وارد طبقه ضعیف شده و اعضای طبقات ضعیف اقتصادی نیز مرز فقر مطلق را رد کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای فهم این موضوع بهتر است کمی مشخص تر صحبت کنیم. بد نیست که موضوع تورم و گرانی را روی یک شاخص اساسی و مهم زندگی شهروندان بررسی نماییم. این شاخص، وعده غذایی یک خانواده است که اصلی ترین نیاز بشر را شامل می‌شود.

بهتر است در مورد وعده غذایی نیز کمی مشخص تر  و جزئی تر نگاه کنیم. از میان سه وعده غذایی اصلی فقط روی صبحانه متمرکز می‌شویم. در واقع می‌خواهیم محاسبه کنیم که یک خانواده مثلا سه یا چهار نفره ایرانی چقدر برای تهیه یک صبحانه ساده باید هزینه کند.

هزینه ماهیانه یک صبحانه ساده(نان و پنیر و چای)

تهیه صبحانه و هزینه آن درجه بندی دارد. ساده ترین و ارزان ترین صبحانه یک خانواده ایرانی نان و پنیر و چای شیرین است. بیایید حساب کنیم که یک خانواده در ماه چقدر برای تهیه همین صبحانه ساده باید هزینه کند.

اگر یک خانواده سه یا حتی چهار نفره برای یک وعده صبحانه خود دو نان بربری و یک قالب پنیر 250 گرمی مصرف کنند، آنگاه هزینه حدودی آنها برای 1 روز (1 وعده صبحانه) چنین می‌شود:

کالا

مقدار

قیمت کل

نان بربری

2 عدد

2 هزار تومان

پنیر

250 گرم

8 هزار تومان

 

جمع مبلغ بالا 10 هزار تومان می‌شود. اگر این مبلغ را ضربدر 30 کنیم حاصل 300 هزار تومان می‌شود. حالا بیایید سراغ چای و شکر برویم. اگر هر خانواده در ماه 50 الی 60 عدد چای کیسه ای مصرف کنند در ماه حدود 20 هزار تومان باید هزینه چای کنند. قیمت شکر یا قند هم به ازای مصرف ماهیانه حدود 10 هزار تومان می‌شود. البته نباید فراموش کرد که ما در این محاسبات کف قیمت را در نظر گرفته ایم. پر واضح است که هم چای و شکر و هم پنیر انواع گوناگونی داشته و قیمت‌های متنوعی هم دارند.

با وجود همه این موارد، میانگین هزینه ماهیانه یک خانواده کوچک برای صبحانه ساده(چای شیرین و پنیر و نان) حدود 330 الی 350 هزار تومان می‌شود. اگر فرض کنیم درآمد یک خانواده که فقط سرپرستش شاغل است 3 میلیون تومان(کف درآمد برای یک فرد شاغل) باشد، آنگاه هر خانواده با کف حقوق ماهیانه حدود 10 درصد درآمدش را باید فقط هزینه صبحانه(آن هم ساده ترین نوع آن) بکند.

هزینه سایر اقلام صبحانه؛ از خامه و عسل تا خرما و تخم مرغ

حالا بیایید کمی مساله را پیچیده تر کنیم. پر واضح است که برخی خانواده‌ها به جز نان و پنیر برخی اقلام دیگر را هم در وعده صبحانه خود مصرف می‌کنند. اگر هزینه این اقلام نیز به سفره خانواده اضافه شود آنگاه نتیجه متفاوت خواهد بود.

قیمت یک خامه لیوانی 100 گرمی ارزان حدود 4 هزار تومان است. قیمت کره سنتی 50 گرمی نسبتا ارزان هم حدود 4 هزار تومان است. قیمت یک پاکت شیر کم چرب 1 لیتری 6 هزار تومان است. همچنین قیمت یک مربای آلبالوی 220 گرمی  حدود 6 هزار تومان و قیمت تقریبی یک بسته عسل 200 گرمی 14 هزار تومان است.

حال فرض کنید یک خانواده نه هر روز بلکه دو بار در هفته از هر یک از این اقلام بخواهد استفاده کرده و آنها را به سبد صبحانه خود اضافه کند. اگر یک خانواده هفته ای دوبار شیر یک لیتری کم چرب بخرد ماهیانه باید 48 هزار تومان بر هزینه صبحانه اش بیفزاید. اگر یک خانواده بخواهد خامه یا کره مصرف کند و مثلا هفته ای 2 کره 50 گرمی یا خامه 100 گرمی بخرد، آنگاه ماهیانه 32 هزار تومان باید هزینه کند. اگر هم بخواهد عسل یا مربا را به سفره خود اضافه نماید باز باید حدودا ماهیانه 28 هزار تومان(به ازای دو عسل 200 گرمی در ماه) هزینه کند.

ممکن است خانواده ای بخواهد به این سفره چیزهای دیگری را هم اضافه کند. قیمت یک بسته خرمای 700 گرمی حدودا 35 هزار تومان است. قیمت یک کیلوگرم گردوی پوست کاغذی 130 هزار تومان است. قیمت یک بسته تخم مرغ 6 تایی حدود 7 هزار تومان و قیمت سوسیس 55 درصد (500 گرم) 16 هزار تومان است. همچنین قیمت یک بسته نسکافه 20 تایی معمولی نزدیک به 38 هزار تومان است. قیمت یک بسته بیسکوئیت ساقه طلایی نیز 3500 الی چهار هزار تومان است.

هزینه ماهیانه تامین یک صبحانه معمولی

هر کدام از اقلام فوق اگر بخواهد به سفره هزینه یک خانواده اضافه شود هزینه ای بر خانواده تحمیل می‌کند. اگر هر خانواده بخواهد به جز حدود 350 هزار تومان هزینه ماهیانه نان و پنیر و چای شیرین، یک بسته خرما، دو بسته نسکافه، 4 خامه 100 گرمی، 4 مربای آلبالوی 220 گرمی، سه بسته تخم مرغ 6 تایی و 4 شیر یک لیتری کم چرب در ماه بخرد، هزینه ماهیانه صبحانه اش به این رقم می‌رسد: 546 هزار تومان.

این هزینه با مقداری کم و بیش میانگین هزینه هر خانواده در ماه برای تامین وعده صبحانه است. اگر یک خانواده 3 میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشد، حدودا یک ششم درآمد ماهیانه اش را باید برای فقط صبحانه اش کنار بگذارد. مشخص است این هزینه برای ناهار و شام به مراتب بیشتر است. شاید با همین حساب سر انگشتی علت زیر خط فقر بودن بسیاری از شهروندان به دست بیاید.

 

منبع: خبر فوری

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: هزینه صبحانه افزایش قیمت ها تحلیلگران اقتصادی افزایش قیمت دلار صراط هزار تومان می شود هزار تومان اگر یک خانواده هزینه ماهیانه قیمت یک بسته وعده صبحانه صبحانه ساده باید هزینه نان و پنیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۵۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند

آفتاب‌‌نیوز :

امیر کشانی در سی و پنجمین رویداد تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان گفت: اصفهان از جایگاه ویژه‌ای در تولیدات صنعتی، معدنی و کشاورزی کشور برخوردار است که از دلایل آن می‌توان به جایگاه خاص کار و تولید در فرهنگ مردمان این دیار اشاره کرد.

وی ادامه داد: اصفهان در روز‌های گذشته میزبان هیأت‌های تجاری از ۲۲ کشور عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا بود که این تعاملات زمینه‌ساز جهش تولید در سال جاری خواهد بود.

کشانی تاکید کرد: بار اصلی تولید بر عهده کارگران است و بسیاری از مسائل تولید با این گروه پیوند خورده است از این رو بر این باورم که برای بهبود وضعیت معیشتی این قشر همه باید دست به دست هم دهیم و از جامعه کارگری حمایت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی پارسال مصوبه‌ای داشت که درآمد بالای ۱۲۰ میلیون ریال را مشمول مالیات کرد، اما گرچه در بسیاری از جوامع سکولار اصل بر مالیات ستانی است، ولی این امر از فردی که زیر خط معیشت درآمد قرار دارد، زیبنده کشور ما که خود را طرفدار کار و تولید می‌داند، نیست و باید در این زمینه بازاندیشی کرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان تصریح کرد: شاید رقم مالیاتی که از کارگر دریافت می‌شود برای دولت عدد زیادی نباشد، اما این ارقام برای کارگران گزاف به حساب می‌آید.

کشانی تصریح کرد: رسیدگی به این مساله پیامی را به جامعه می‌دهد که کشور ما برای تولید کارگران ارزش قائل است.

وی در قسمت دیگر سخنان خود با اشاره به موضوع تعطیلی روز‌های پنجشنبه تاکید کرد: آمار نشان می‌دهد که تعطیلی روز‌های پنجشنبه می‌تواند افزون بر هشت میلیارد دلار به تجارت فراملی کشورمان ضرر بزند و این خسارت تنها مختص عده‌ای خاص نیست.

وی ادامه داد: زیان هشت میلیارد دلاری تجارت کشور باعث کاهش درآمد ارزی کشور و افزایش نرخ ارز می‌شود که تاثیر سویی بر زندگی مردم خواهد داشت.

 یک میلیون و ۹۰ هزار نفر کارگر بیمه شده در اصفهان وجود دارد که حدود ۸۰۰ هزار نفر آن‌ها مرد و حدود ۳۰۰ هزار نفر از آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

پنجم تا یازدهم اردیبهشت " «فته کار و کارگر» نامگذاری شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • لازانیا رژیمی را به این روش بپزید + طرز تهیه سه مدل لازانیا
  • هزینه تشریفات شروع مجلس دوازدهم ؛ ۲۰۰ میلیارد تومان
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند